Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

FNV wil werkgeversorganisatie voor alfahulpen

Mark van Dorresteijn
Vakbond FNV Bondgenoten werkt aan de oprichting van een werkgeversorganisatie van particulieren met een hulp aan huis. Daarmee hoopt de vakbond de positie van alfahulpen, verzorgenden, schoonmaaksters en andere kleine dienstverleners structureel te verbeteren. Fatsoenlijke beloning en sociale bescherming staan boven aan het wensenlijstje. Dat meldt dagblad Trouw.
FNV wil werkgeversorganisatie voor alfahulpen

De mobilisering van deze particuliere werkgevers kan eraan bijdragen dat er een echte markt voor dienstverlening aan huis van de grond komt. Ondanks verdienstelijke adviezen van de Raad voor Werk en Inkomen zit er in Den Haag geen enkel schot in, constateert vakbondsbestuurder Mari Martens in het dagblad.

Baten

Mensen moeten zich volgens Martens realiseren dat bij een krapper wordende arbeidsmarkt er minder mensen te vinden zullen zijn voor onaantrekkelijk werk, als er elders tal van betere banen zijn. Particulieren hebben er baat bij dat er reguliere bedrijven komen die hulpen aan huis aanbieden, zodat ze ook vervanging krijgen als hun hulp ziek is. Deze bedrijven kunnen het nu moeilijk opnemen tegen zwartwerkenden. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. de FNV miskent met dit voorstel het ondernemerschap van de alfahulpen, door van hun opdrachtgevers werkgevers te willen maken. beter zou het zijn de alfahulpen te steunen bij hun ontwikkeling als zelfstandige zonder personeel en op te komen voor hun positie als zorgaanbieder in het zorgstelsel.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.