Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Fotoreportage: Specialisten voeren actie in Den Haag

Mark van Dorresteijn
Ruim achthonderd specialisten trokken donderdag 1 juli 2010 naar Den Haag om bij het gebouw van de Tweede Kamer een petitie aan te bieden aan het parlement.
Fotoreportage: Specialisten voeren actie in Den Haag

De specialisten stelden dat de acties nu nog ‘klantvriendelijk waren, maar als de Tweede Kamer niet op de eisen van de artsen ingaat, dan zullen de acties van karakter veranderen. Het is niet uitgesloten dat patiënten er dan last van krijgen, aldus de specialisten.

Fotoreportage actiedag medisch specialistenFoto’s via Orde van Medisch Specialisten en ANP

In de clinch met Klink

De artsen liggen in de clinch met demissionair minister Klink, omdat hij de kwaliteit van zorg denkt te verbeteren door de macht van de specialisten te beperken. De artsen vinden de plannen van Klink juist een bedreiging voor de kwaliteit van de zorg. Klink vindt verder dat de meeste specialisten te veel verdienen. Hij wil dat ziekenhuisdirecteuren voortaan met de specialisten onderhandelen over de salarissen in verhouding tot de zorg die ze leveren. De artsen stellen dat hun autonomie daardoor wordt aangetast. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Specialisten bij elkaar voor protestacties

Specialisten folderen in eigen ziekenhuis

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.