Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Frank de Grave nu al weg bij DSB Bank

Redactie Zorgvisie
Voormalig NZa-voorzitter Frank de Grave stopt na twee maanden met zijn werk als financieel directeur bij de DSB Bank van Dirk Scheringa. De bank noemt de persoonlijke verhoudingen binnen de raad van bestuur als reden voor het ontslag.
Frank de Grave nu al weg bij DSB Bank

Medio maart werd De Grave bij DSB aangesteld als de opvolger van Gerrit Zalm, die bestuursvoorzitter werd van ABN Amro. Na het vertrek van AZ-trainer Louis van Gaal naar Bayern München ziet DSB-baas Scheringa nu dus ook zijn financieel directeur voor de uitgang kiezen. DSB is vooral bekend van de reclamespotjes voor leningverstrekkers als Becam en Frisia en als hoofdsponsor van de voetbalclub uit Alkmaar.

Nederlandse Zorgautoriteit

In 2004 werd De Grave benoemd als voorzitter van het College Tarieven Gezondheidszorg, een voorloper van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). In 2005 werd De Grave ook voorzitter van het College Toezicht Zorgverzekeringen. Deze organisaties gingen later op in de NZa. In 2006 werd De Grave benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van de NZa, om vanaf maart 2009 bij DSB te werken. De Grave was niet direct bereikbaar voor een reactie over zijn snelle vertrek bij de bank. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees:

Video: In de werkkamer van Frank de Grave

Zorgbemiddeling tegen betaling mag niet

Frank de Grave verlaat de NZa

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Ik hoor nu al dat hij een onderzoek wilde naar de financiele huishouding van DSB. De Grave. Van mensen die werken voor de bank. DSB drijft op het vertrouwen (of de hebzucht) van meestal lenende klanten. Als die argwaan krijgen, zou je een tweede Landsbanki kunnen meemaken. Drijfzand Dirk, hoor je vaak… Nobody fucks with Scheringa.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.