Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Frankelandgroep wint Jenneke van Veen-prijs

Redacteur KinderopvangTotaal
Het project 'Complexe wondzorg' van de Frankelandgroep in Schiedam is gekozen als beste kwaliteitsverbetering in de langdurige zorg. De instelling wint de Jenneke van Veen-Verbeterprijs 2011.
Frankelandgroep wint Jenneke van Veen-prijs

Frankeland scoorde het beste op alle criteria. Het project ‘Complexe wondzorg’ sprong er volgens de jury uit. In het project staat een dossier met wondfoto’s centraal bij de overdracht en bij de instructies door de praktijkverpleegkundige. Door goede onderlinge afspraken en toegankelijke instructies wordt de verantwoordelijkheid breed gedragen door de verzorgenden, die zich hierdoor bekwaam voelen om complexe wonden goed te verzorgen. Bij één bewoner kon men zo zelfs een amputatie voorkomen.

Betere kwaliteit

ActiZ, VGN, LOC Zeggenschap in Zorg en Platform VG zijn de initiatiefnemers van de Jenneke van Veen-Verbeterprijs. Met deze jaarlijkse prijs willen zij kwaliteitsverbetering in de langdurige zorg stimuleren en belonen. De jury liet zwaar meewegen in hoeverre cliënten de gerealiseerde kwaliteitverbetering concreet ervaren. Ook moeten andere instellingen de verbetering gemakkelijk kunnen overnemen in hun zorg, zowel intramuraal als bij zorg thuis. In december wordt de prijs op locatie uitgereikt.

Genomineerden

Naast de winnaar waren genomineerd: Zorgspectrum het Zand, locatie Zandhove in Zwolle met ligconcerten voor diepdemente bewoners. Verpleeghuis Talma Hof van Zorggroep Oude en Nieuwe Land in Emmeloord met ‘FlavourFUN’, een simpele methode voor smaakbeleving bij cliënten met sondevoeding. Zorgorganisaties, professionals en cliëntenraden werden uitgenodigd hun verbeterprojecten in te zenden. De jury heeft 43 aanmeldingen beoordeeld en drie projecten genomineerd. Na werkbezoeken aan alle drie werd de winnaar gekozen.

Binnenkort verschijnt een publicatie met alle inzendingen. (Zorgvisie – Carolien Stam)

lees ook:

Sint Franciscus Gasthuis wint Nationale Zorg Jaarprijs

Swinhove wint internationale prijs met wijkproject

UMC Utrecht wint Amerikaanse prijs met serious game

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.