Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Frans Maréchal nieuwe voorzitter NPCF

De heer F.N.W.M. (Frans) Maréchal RA (1950) is vanmiddag door de Algemene Ledenvergadering benoemd tot voorzitter van de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie.

Maréchal neemt het roer over van mevrouw Jopie Verhoeven, die deze functie tijdelijk vervulde. Directeur Iris van Bennekom blijft het NPCF-gezicht naar buiten.

Positionering

De komst van Maréchal valt samen met de uitvoering van het nieuwe strategisch beleidsplan van de NPCF voor de periode 2007-2010. De komende jaren gaat de NPCF extra aandacht besteden aan de positieverbetering van de patiënt/zorgconsument, zowel op individueel als op collectief niveau. De nieuwe voorzitter zal zich samen met directeur Iris van Bennekom richten op de positionering van de NPCF als publieke organisatie die opkomt voor de belangen van alle zorgconsumenten in Nederland.

Maréchal

Frans Maréchal: “De NPCF is een professionele organisatie die op een actieve wijze inspeelt op de veranderende omstandigheden. Ik wil graag mijn bijdrage leveren om de NPCF een krachtige speler in de gezondheidszorg te laten zijn. Binnen de federatie is veel deskundigheid aanwezig; juist de combinatie van ervaringsdeskundigheid met professionaliteit maakt de bijdrage van de patiënten- en consumentenbeweging in het zorgdebat zo uniek.”

Media

Frans Maréchal heeft een eigen adviesbureau voor strategische, financiële en arbeidsvraagstukken op het snijvlak van het publieke en private domein. Daarnaast bekleedt hij een aantal adviserende en bestuurlijke functies in de wereld van de media en de kunsten. Van 1997-2004 werkte hij als zakelijk directeur bij de AVRO en van 1995-1997 was hij economisch directeur bij de Stichting AKN, een samenwerkingsverband van AVRO, KRO en NCRV. In deze functies heeft hij ruime ervaring opgedaan met het begeleiden van veranderingsprocessen in complexe organisaties en met het werken binnen verenigingsverband in een dynamisch werkveld.

Toezicht

Het fundament van de werkzaamheden van de NPCF is de federatieve structuur. Deze bestaat uit een breed spectrum van patiënten- en consumentenorganisaties die beschikken over ervaringsdeskundigheid rondom ziektebeelden, behandelingen en de resultaten daarvan. Jopie Verhoeven, die vanmiddag benoemd is tot vice-voorzitter, zal zich vooral toeleggen op de verdere versterking van de federatieve basis. Het bestuur van de NPCF is ingericht volgens het toezichthoudend model. Iris van Bennekom blijft het NPCF-gezicht naar buiten. (NPCF)

Lees ook:

Patiëntenfederatie NPCF ziet kansen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.