Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Fraude door leiding Osteoporose Stichting

De leiding van de Osteoporose Stichting en Osteoporose Vereniging wordt door een inwoonster van Rosmalen beschuldigd van fraude, valsheid in geschrifte en slecht bestuur. Bij het Openbaar Ministerie in Den Bosch is aangifte gedaan tegen twee directeuren van de stichting en de vereniging, schrijft Trouw maandag.

Het duo zou maandelijks ‘excessief hoge bedragen’ hebben gedeclareerd en patiëntengelden oneigenlijk hebben gebruikt.

Overeenkomst

De vrouw die aangifte heeft gedaan zou in 2004 het verenigingsbureau van de patiëntenorganisatie voor mensen die lijden aan botontkalking overnemen. “Ik stuitte op onregelmatigheden”, citeert de ochtendkrant uit haar aangifte, “die ik niet in overeenstemming kon brengen met mijn geweten.” De vrouw is met een van de directeuren van de patiëntenorganisatie verwikkeld in een rechtszaak over de ontbinding van de overeenkomst, schrijft Trouw.

Declaraties

De Osteoporose Vereniging telt zo’n drieduizend leden. Op het verenigingsbureau in Den Bosch werken twee personen. Een van de twee directeuren zou sinds 2004 in de Verenigde Staten wonen en daar hoge onkostenvergoedingen ontvangen. Ook de andere directeur zou via hun bedrijfjes al jaren 75 euro per uur declareren bij de Osteoporose Stichting. Onder meer zouden gefingeerde kilometerdeclaraties zijn ingediend. Het bestuur zou de declaraties niet controleren. (ZorgVisie)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.