Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Friese Duim voor smartphone-app Medalert

Mark van Dorresteijn
GGZ Friesland heeft met de smartphone-applicatie MedAlert een Friese zorgprijs gewonnen: de Friese Duim van Zorgbelang Fryslan. De app voor iPhone en Android kreeg 700 van de circa 3000 stemmen. In totaal waren twaalf projecten genomineerd.
Friese Duim voor smartphone-app Medalert

De applicatie geeft mensen de mogelijkheid om in te stellen welk medicijn en welke dosis ze moeten innemen, wanneer en hoe vaak. Zodra ze de medicijnen moeten innemen, geeft de iPhone een melding. Wanneer iemand een alert krijgt, kan hij of zij meteen aangeven of het medicijn direct is ingenomen. In de app kan de gebruiker verder zijn voorraad medicijnen beheren en aantekeningen maken om bij te houden of de medicijnen het gewenste effect hebben.

Uitreiking

Sietske Poepjes, CDA-gedeputeerde van de provincie Friesland, reikte de prijs uit. Zij roemde het feit dat MedAlert voor iedereen in Friesland, maar ook daarbuiten te gebruiken is en dat daarmee een bijdrage wordt geleverd aan iets dat zo belangrijk is, namelijk therapietrouw.

Friese Duim

Zorgbelang Fryslân reikt elk jaar de Zorgbelang Fryslân Duim uit aan een initiatief in de zorg dat navolging verdient. Dit kan een uniek project, nieuwe behandelmethode of andere vorm van dienstverlening zijn. Centraal staat dat het initiatief de kwaliteit van zorg in Friesland moet verbeteren. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Het filmpje toont de werking van de dienst Medalert. Het gaat hier om een filmpje met algemene uitleg en niet specifiek over de smartphone-app.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.