Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

FvO dichtte gaten met huur

De Federatie van Ouderverenigingen (FvO) heeft ettelijke tonnen die waren bestemd voor de huur van haar hoofdkantoor gebruikt om de financiële problemen op te lossen. Aan een faillissement viel niet te ontsnappen.

Dat zegt Jo Terlouw, directeur van VOGG, een van de lidverenigingen. Hij is ook beheerder van het SBG, een fonds waarmee de huur van het kantoorpand van de FvO en de lidorganisaties aan de Maliebaan in Utrecht wordt betaald.

Doorstart

In het SBG-fonds zat nog 450 duizend euro. FvO-voorzitter Rob Mullock-Houwer wil dat gebruiken om het faillissement te voorkomen en een doorstart te maken. De SBG-beheerders liggen volgens Mullock-Houwer dwars. “We zijn hier niet blij mee”, zegt Mullock-Houwer. “We gaan middels de curator proberen de beheerders van het SBG-fonds alsnog te bewegen over de brug te komen.”

Correspondentiestop

Terlouw wijst erop dat de FvO al eerder ettelijke tonnen vanuit het fonds heeft ontvangen. “Toen bleek dat de koepelvereniging in de financiële problemen zat, hebben we op verzoek een aantal keren dit fonds aangesproken”, zegt Terlouw. Lidverenigingen dit Koningskind en PhilidelphiaSupport zijn medebeheerders van het fonds. “De FvO wilde het hele restbedrag van 450 duizend euro om er financieel bovenop te komen. Toen wij hierover kritische vragen stelden, is de correspondentie opgehouden.”

Uitspraak

Vandaag spreekt de FvO met de curator om te zien hoe de kerntaken van de FvO overeind kunnen blijven en banen behouden kunnen worden. In hoeverre hiervoor SBG geld nodig is, moet blijken. (ZorgVisie – Wouter van den Elsen)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.