Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

FvO vraagt faillissement aan

De Federatie van Ouderverenigingen (FvO) heeft haar faillissement aangevraagd. De organisatie heeft al jarenlang rode cijfers.

“Er is structureel meer uitgegeven dan er binnenkwam”, zegt woordvoerder Aartjan ter Haar van FvO. “We zitten in de rode cijfers en hebben te veel leningen en achterstallige betalingen.”

Liquide middelen

Zelfs na een reorganisatie kan de federatie niet meer voldoen aan de eisen van haar belangrijkste financier Stichting Fonds PGO. PGO verstrekt subsidies aan landelijk werkzame patiëntenorganisaties, gehandicaptenorganisaties en ouderenbonden in Nederland. “PGO wilde ons blijven steunen als we aan drie voorwaardes zouden voldoen”, zegt Ter Haar. “We moesten voldoende eigen vermogen opbouwen, een deugdelijk kernplan hebben en over voldoende liquide middelen beschikken. Aan die laatste eis hebben we niet kunnen voldoen en PGO heeft per 1 januari haar subsidierelatie beëindigd.”

Vijftig man op straat

Door het faillissement dreigen bijna vijftig medewerkers op straat te komen te staan. De Ondernemingsraad van de FvO probeert via gesprekken met Stichting Fonds PGO en de curator een doorstart te bewerkstelligen

Belangenbehartiging intact

Wat de gevolgen van de faillissementsaanvraag voor de leden van de vijf verenigingen die onder de koepel van FvO vallen betekent, is nog onduidelijk. PhiladelphiaSupport, dit Koningskind, Helpende Handen, de VOGG en het WOI hebben laten weten zich nog te beraden over de vraag hoe de landelijke, regionale en lokale belangenbehartiging vorm te kunnen blijven geven. “Wij zullen alles in het werk stellen om de gevolgen voor onze leden tot een minimum te beperken.”

(ZorgVisie – Wouter van den Elsen)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.