Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Garantie op heup- en knieoperaties in Groningen

Patiënten van zorgverzekeraar Menzis die voor een heup- of knieprothese naar het Martini Ziekenhuis gaan, krijgen voortaan een jaar garantie zonder voorbehoud. Dat meldt de website Huisartsvandaag.nl.

Het Martini Ziekenhuis in Groningen sloot afgelopen week met zorgverzekeraar Menzis een overeenkomst voor de operatiegarantie.

Kostenloos

Een garantie op de operatie betekent dat mensen die binnen een jaar last krijgen van bijvoorbeeld een wondinfectie of van luxatie snel en kosteloos opnieuw worden geopereerd. “Wij durven die garantie aan, omdat we in het Martini Ziekenhuis zó schoon opereren, dat wondinfectie na de operatie bij ons nagenoeg niet voorkomt. Zo gebruiken we bij het plaatsen van de prothese cement waaraan antibiotica is toegevoegd. Daarnaast startten we bij orthopedie een aantal jaren geleden al het zogenaamde Doorbraakproject, waarbij we de protocollen rondom de operatie zo hebben aangescherpt dat het aantal wondinfecties is afgenomen tot bijna nul”, zegt orthopedisch chirurg Reinoud Brouwer.

Geen voorwaarden

Martini Ziekenhuis stelt geen voorwaarden aan de operatiegarantie. Ook een wondinfectie die opgelopen is buiten het ziekenhuis maar wel problemen geeft met de prothese, valt onder de garantieregeling.

Lange termijn

Ook voor de lange termijn wil het Martini Ziekenhuis deze patiënten garantie bieden. Het ziekenhuis staat klaar om daarover met verzekeraars afspraken te maken. Brouwer: “We gebruiken degelijke en dure implantaten met een lange levensduur, wat bijvoorbeeld blijkt uit de zogenaamde Zweedse studies. Ook onze eigen wetenschappelijke studie geeft aan dat na 22 jaar 85% van de heuppatiënten geen problemen heeft met hun prothese.”

Leverancier

Begin dit jaar is tussen het Martini Ziekenhuis en Biomet Nederland, leverancier van heup- en knieprotheses, gesproken over het geven van garanties. Het Martini Ziekenhuis is bereid ook voor de langere termijn aantrekkelijke afspraken te maken met verzekeraars. (Huisartsvandaag.nl)

Lees ook:

Ziekenhuizen overwegen garantie op operaties

Websites:

Martini Ziekenhuis

Menzis

Biomet Nederland

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.