Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Gebruik geld wtcg voor nieuwe thuishulp’

De Amsterdamse wethouder Eric van der Burg oppert in een interview met Zorgvisie om het budget van de Wet tegemoetkoming chronisch zoeken en gehandicapten, Wtcg, te gebruiken voor een nieuwe thuishulpvoorziening. Staatssecretaris Martin van Rijn vindt het ‘een interessant idee’.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
‘Gebruik geld wtcg voor nieuwe thuishulp’
Foto: ANP Koen Suyk

Volgens Van der Burg, VVD-wethouder in Amsterdam, wordt met de geplande bezuiniging van 75 procent de hulp bij het huishouden feitelijk afgeschaft. Voor de thuishulp blijft een budget van ongeveer 250 miljoen over. In 2014 moet er een nieuwe voorziening voor de Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg) komen. Het gaat om 750 miljoen euro. Van der Burg: ‘Ik vind dat we die twee budgetten bij elkaar moeten leggen om lokaal een nieuwe voorziening op te bouwen voor de zwakkeren in de samenleving.’

‘Interessant idee’

Staatssecretaris Martin van Rijn zei vrijdag voorafgaand aan de wekelijkse ministerraad, het een ‘interessant

2
24

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. Er is een groep die gehandicapt is en blijft en hooguit achteruit gaat qua functies. Vroeger behorend tot de onverzekerbare zorg. Moet familie zijn volledige tijd offeren voor de verzorging? Op hoeveel vrije uren per week heeft een mantelzorger recht? Hoeveel ongestoorde nachten? Gelden op de grote Wmo hoop
    zijn niet geoormerkt en mogelijk ontoereikend. Veel CG-ers hebben liever rechten dan afhankelijkheid, het ontneemt toch een stuk eigenwaarde en eigen regie. Eigen budget geeft rust. Bedenk iets simpels om de uitvoeringskosten laag te houden.

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.