Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Gedeputeerde in toezicht Limburgse ziekenhuizen’

Mark van Dorresteijn
De Limburgse ziekenhuizen die steun ontvangen van de provincie moeten een afgevaardigde van de provincie in hun raad van toezicht laten. De SP heeft daartoe een voorstel ingediend in de Limburgse Staten. Zo meldt Binnenlands Bestuur.
'Gedeputeerde in toezicht Limburgse ziekenhuizen'

De partij komt met het plan naar aanleiding van de beloning die bestuurder Eke Zijlstra van het Atrium MC ontvangt. Hij verdiende vorig jaar 250.000 euro, terwijl het Atrium een financiële garantstelling van de provincie geniet voor de nieuwbouw. “Een provincie steunt een ziekenhuis met een renteloze lening en heeft geen enkele invloed op de beloning van topbestuurders. Wij willen wel invloed en dat kan door in de organisatie zelf de discussie te voeren in de raad van toezicht”, aldus SP-fractievoorzitter Thijs Coppus tegen Binnenlands Bestuur.

Veto

Eerder kreeg de SP al steun in de Provinciale Staten om de beloning van de top van het Atrium in te perken. Dat heeft uiteindelijk niets opgeleverd. Het nieuwe plan moet zorgen voor een gedeputeerde in de raad van toezicht die een veto kan uitspreken tegen een hoger salaris van bestuurders.

Overige ziekenhuizen

Volgens Coppus zijn ook het AZM in Maastricht en het Laurentius Ziekenhuis in Roermond geïnteresseerd in financiële steun door de provincie. “Wij moeten dan ook de mogelijkheden en de instrumenten hebben om de salarissen van bestuurders te beïnvloeden. We hopen dat de andere partijen in de Staten er ook zo over denken.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Gedeputeerde Staten stemt in met lening Atrium

Limburgse ziekenhuizen akkoord over fusie

‘Zorg Limburg dubbel getroffen’

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Prima idee, als het maar geen varianten op Lodewijk de Waal worden, dus dan ook liefst iemand van de SP want het CDA en PvdA zijn teveel gecorrumpeerd om over de VVD maar niet te spreken (Hermans’en)of wil men weer een nieuwe Alders creeeren?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.