Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gedeputeerde Staten stemt in met lening Atrium

Mark van Dorresteijn
De Gedeputeerde Staten van de provincie Limburg heeft gisteren ingestemd met de achtergestelde lening die het Atrium MC aan de provincie heeft gevraagd.
Gedeputeerde Staten stemt in met lening Atrium

Daarmee lijkt de achtergestelde lening van vijf miljoen een feit. “Maar”, nuanceert woordvoerder Marie-José Jamin, “Het voorstel gaat nu eerst weer terug naar Provinciale Staten voor een laatste bespreking. Daar kunnen zij nog wijzigingen doorvoeren. Op 22 februari volgt pas een definitief besluit. Pas als die stap is gezet, kunnen we echt juichen.”

Banklening

De achtergestelde lening is nodig als buffer om een grotere lening voor nieuwbouw bij de bank te krijgen. Het Atrium heeft 18 miljoen euro nodig voordat de bank wil praten over de bouwlening. Op dit moment stellen gemeenten in de regio Heerlen 5 miljoen beschikbaar. Ook heeft het ziekenhuis aanzienlijk bezuinigd. Verder wordt de ziekenhuiszorg anders ingericht waardoor de bouwkosten lager uitvallen. Als de provincie toezegt, heeft het ziekenhuis nog niet de volledige 18 miljoen bij elkaar. Desondanks verwacht de woordvoerder dat de bank de lening toch zal verstrekken. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Limburg trekt 5 miljoen uit voor Atrium

Provincie: ‘Financiële steun voor verbouwing Atrium’

Eke Zijlstra verlaat Atrium MC

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.