Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Gedupeerd kinderhospice Arnhem maakt doorstart

Redacteur Zorg+Welzijn
Kinderhospice Dol & Fijn uit Arnhem gaat verder onder de naam kinderzorg KAN. Dat meldt dagblad De Gelderlander. Op die manier wil het nieuwe bestuur afrekenen met het verleden. De stichting kwam vorig jaar negatief in het nieuws doordat de vorige voorzitter ruim een half miljoen euro verduisterde.
Gedupeerd kinderhospice Arnhem maakt doorstart

Een nieuw bestuur gaat op initiatief van ondernemer Frans Gazendam proberen het kinderhospice in Arnhem van de grond te krijgen na het debacle van vorig jaar. Toen verduisterde de toenmalige voorzitter enkele tonnen euro’s van kinderhospice Dol & Fijn, waarmee het hospice had moeten worden opgezet. Gazendam zat zelf ook in het bestuur en stelde de verduistering aan de kaak. Onder de naam KAN moet het voormalige hospice Dol & Fijn nu verder gaan, aldus De Gelderlander, die een interview had met Frans Gazendam.

Fondsen

Gazendam heeft zelf 275.000 euro in het kinderhospice gestoken. Dat geld raakte hij kwijt door de verduistering. Hij vermoedde dat in totaal ten minste een half miljoen in de kas van Dol & Fijn had moeten zitten. De fondsen daarvoor zijn geworven via onder meer de Vrienden van het Kinderhospice. Toen Gazendam beslag had laten leggen op de rekening, bleek de stichting over 1.400 euro te beschikken.

Onderzoek

Het bestuur begint binnenkort met een haalbaarheidsonderzoek. “We zijn ervan overtuigd dat er in deze regio behoefte bestaat aan zo’n centrum, maar we willen wel zekerheid. Ik wil niet werken met aannames”, zegt Gazendam. Hij gaat contacten leggen met de ziekenhuizen Rijnstate Arnhem en de Nijmeegse ziekenhuizen Radboud en Canisius Wilhelmina. Zo wil hij meer inzicht in de problematiek krijgen.

Lange termijn

Daarnaast wil het bestuur weten of kinderzorg KAN op langere termijn exploitabel is. “Het is wel te doen een startbedrag van acht ton bij elkaar te krijgen. Maar daar ben je er niet mee. Je moet zekerheid hebben voor een periode van vijf tot tien jaar. Je moet voorkomen dat je elk jaar een gat van een ton moet afdekken.” Zorgvisie – (Carolien Stam)

Lees ook

Kinderhospice in Arnhem opgelicht

kinderhospice moet in de Zorgverzekeringswet

1 REACTIE

  1. Waarom wordt de naam van deze bestuurster niet genoemd? Na lang zoeken op google, waar ik -zeer verrassend- geen enkele verwijzing naar haar vond kwam ik via een Forumbijdrage op de site van “Opgelicht”, waar het programma van 22.2.2011 te zien is. Gek dat een fraudeur zo beschermd wordt!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.