Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Geen extra budget voor zzp’ers in de zorg

Minister Edith Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) gaan zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) in de zorg geen extra budget geven. Dat schrijven de bewindslieden in een brief aan belangenorganisaties Stichting ZZP Nederland, FNV Zelfstandigen en V&VN zelfstandigen.
Geen extra budget voor zzp’ers in de zorg

De belangenverenigingen voor zelfstandigen in de zorg willen meer zzp’ers op de zorgmarkt. Daarom hebben ze aan de bewindslieden van VWS gevraagd om de pilot die zzp’ers toegang geeft tot de AWBZ-markt, te verruimen van twintig miljoen euro naar dertig miljoen euro. Dit verzoek wordt niet gehonoreerd, zo blijkt uit de brief van 25 januari. Volgens het ministerie van VWS hoeft er geen extra budget bij in de pilot die sinds vorig laar loopt, omdat het huidige budget niet opgemaakt wordt door de inzet van zzp’ers. In de pilot wordt gerekend dat iedere zzp’er fulltime aan de slag gaat voor

1
20

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.