Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Geen extra budget voor zzp’ers in de zorg

Minister Edith Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) gaan zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) in de zorg geen extra budget geven. Dat schrijven de bewindslieden in een brief aan belangenorganisaties Stichting ZZP Nederland, FNV Zelfstandigen en V&VN zelfstandigen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Geen extra budget voor zzp’ers in de zorg

De belangenverenigingen voor zelfstandigen in de zorg willen meer zzp’ers op de zorgmarkt. Daarom hebben ze aan de bewindslieden van VWS gevraagd om de pilot die zzp’ers toegang geeft tot de AWBZ-markt, te verruimen van twintig miljoen euro naar dertig miljoen euro. Dit verzoek wordt niet gehonoreerd, zo blijkt uit de brief van 25 januari. Volgens het ministerie van VWS hoeft er geen extra budget bij in de pilot die sinds vorig laar loopt, omdat het huidige budget niet opgemaakt wordt door de inzet van zzp’ers. In de pilot wordt gerekend dat iedere zzp’er fulltime aan de slag gaat voor

1
30

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Aan die rechtsongelijkheid qua budget-verlening, daar moet ze wat aan doen.
    De artsen en specialisten hebben hiervan onterecht altijd van geprofiteerd.Dus ook verpleging, adminstr. en huishouding hebben hier recht op.
    Bouw stelselmatig deze verlening vanaf de basis op en geef en laat ze hierover verantwoordelijkheid af geven.
    Het gebied van indicaties afbouwen en afbakenen, datgene, dat niet onder de zorg valt , waardoor alles dan overzichtelijk wordt en dat de mens geen slachtoffer wordt van eindeloos geëmmer in de zorg.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.