Gemeenten machteloos bij inperken bestuurderssalaris

Wethouders die zorginstellingen korten op subsidies om hen te dwingen salarissen van bestuurders te verlagen, handelen tegen de wet. De Raad van State oordeelde vorige week dat gemeenten geen inkomenspolitiek mogen voeren met hun zorgsubsidies. ‘Zo is het beleid van Den Haag en een aantal andere gemeenten in feite heilloos geworden.’

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Fotolia

Gemeenten zoals Den Haag, Eindhoven, Heerlen en Tilburg zitten definitief fout met hun beleid waarin zij subsidies verlagen van instellingen met het doel topsalarissen in te perken. Dit deed Den Haag bijvoorbeeld in juli 2014 door een project voor heroïneverstrekking van Brijder Verslavingszorg over het jaar 2012 vast te stellen op een bedrag van ruim 2,5 miljoen euro. Dat bedrag was met bijna 105.000 euro gekort, omdat enkele bestuurders van Parnassia Groep B.V., waaraan Brijder gelieerd is, topsalarissen hadden ontvangen.

Novadic-Kentron

Klaas Meersma en Merel Holtkamp van AKD advocaten stonden Brijder Verslavingszorg bij in deze zaak. Merel Holtkamp: ‘We zijn

1
73

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Het is van de gekke dat bestuurders dat in een semi overheids instelling überhaupt bestuurders meer verdienen dan de minister-president van ons land.
    Het heeft niets met ondernemerschap te maken maar m.i met het verzamelen van gedreven en kundige mensen op de werkvloer en op de financiële afdelingen die door het bos van allerlei vergoedingsystematieken het maximale binnenhalen.
    Hier moet paal en perk aan gesteld worden en wat is er dan beter dat een wethouder van de desbetreffende gemeente hier uitvoering aan te laten geven.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.