Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Gemeenten willen kortdurende medische zorg vreemdelingen

De vier grote steden (G4) pleiten voor kortstondige medische zorg voor zieke en kwetsbare vreemdelingen die moeten terugkeren naar hun eigen land. Dat heeft burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam namens de G4 geschreven aan minister Gerd Leers van Immigratie en Asiel.
Gemeenten willen kortdurende medische zorg vreemdelingen

De G4 stellen een gecontroleerd traject voor, waarbij vreemdelingen met lichamelijke of psychische problemen in Nederland gedurende een afgebakende periode gerichte zorg of opvang krijgen aangeboden. Hierbij is het oogmerk om daarna hervestiging in het land van herkomst mogelijk te maken. (ANP – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

‘Zorg toegangkelijker voor asielzoekers’

Extra controle gezondheid asielzoekers met checklist

Inspectie onderzoekt zorg asielzoekerscentra

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Er staat medische zorg. Wordt er ook bedoeld psychische zorg? Want dan wordt het een lang traject. Naar mijn ervaring kan er pas aan traumaverwerking (daar gaat het meestal om) worden gedaan in een veilige omgeving en dat is niet zo in de route naar uitzetting. Is dit via een omweg de asieltoekenning uitbreiden of domweg onwetendheid?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.