Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Geneeskundige Vereniging zelfstandig verder als BCZN

Mark van Dorresteijn
De Geneeskundige Vereniging, voor bestuurders in de curatieve zorg, stapt uit de slipstream van directeurenclub NVZD en gaat zelfstandig verder onder de naam Bestuurders Curatieve Zorg Nederland (BCZN).
Geneeskundige Vereniging zelfstandig verder als BCZN

De nieuwe club voor bestuurders van ziekenhuizen, revalidatiecentra en ggz-instellingen gaat zich bezighouden met kennisopbouw. Daarnaast wil BCZN een eigen accreditatietraject opzetten. Dat moet in 2013 in de stijgers staan. Daarvoor wordt ook goed gekeken naar voorbeelden uit het buitenland, deelt Freek Korver, voorzitter van de BCZN en bestuurder van De Tjongerschans.

Samenwerking NVZD

De Geneeskundige Vereniging is altijd al een zelfstandig opererende rechtspersoonlijkheid geweest. De leden dienden echter wel lid te zijn van de NVZD. Volgens Korver heeft de afsplitsing alles te maken met het verder vormgeven van de zelfstandigheid. “We zijn nooit onderdeel geweest van de NVZD, maar verwaterd in de slipstream. Daar stappen we nu uit.” Korver legt uit dat er ook geen onenigheid is tussen de NVZD en BCZN. “We blijven met de NVZD in gesprek en de leden kunnen gewoon lid blijven van beide partijen.”

Nieuwe naam

Een andere naam was onvermijdelijk, meent Korver. “De naam ‘De Geneeskundige Vereniging’ verwijst naar een periode van geneesheer-directeuren, maar die strikte scheiding bestaat niet meer. Het doet geen recht meer aan waar we willen staan. Zodoende kwamen we op Bestuurders Curatieve Zorg Nederland.” De organisatie wilde nog voor het nieuwe jaar de naam bekendmaken onder de leden. Medio januari krijgt de organisatie een publiek gezicht. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Jos de Blok is meest invloedrijke zorgbestuurder

Zorgbestuurders verdienen minder dan eigen norm

NVZD wil verplichte salariscode zorgbestuurders

NVZD wil verder met onafhankelijke voorzitter

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Deze afsplitsing was toch het gevolg van onenigheid over het door de NVZD zelfopgelegde salarisplafond? Dat plafond zou uiteindelijk vooral in de curatieve sector knellen, dus daar waren de bestuurders ongelukkig met het standpunt van de NVZD. Nu stelt Korver dat er geen onenigheid is. Heeft het recente wetsvoorstel over maximumvergoedingen een einde gemaakt aan de onenigheid? Dat zou mij verrassen want die wet is gemakkelijk te omzeilen. Als er nooit onenigheid was over de vergoedingen, kan de BCZN dan helder zijn en aangeven dat zij het salarisvoorstel van de NVZD steunen? En dat zij leden die via omwegen toch een hogere vergoeding ontvangen zullen royeren? Pas na deze stappen is Korver geloofwaardig wanneer hij stelt dat er geen onenigheid is.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.