Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gert-Jan van Boven verlaat Nictiz

Mark van Dorresteijn
Gert-Jan van Boven stopt per 1 mei als directeur van Nictiz. Hij wil zich na tien jaar directeurschap richten op nieuwe uitdagingen.
Gert-Jan van Boven verlaat Nictiz

Plaatsvervangend directeur Rob de Back neemt zijn taken ad-interim over. Ondertussen zoekt het bestuur van Nictiz naar een nieuwe directeur voor het expertisecentrum.

Nieuwe uitdagingen

Van Boven: ‘Ik heb de afgelopen jaren met erg veel plezier gewerkt aan de opbouw en de professionalisering van Nictiz. Ik ben trots op wat is gerealiseerd en vind het nu een goed moment om, na ruim tien jaar, het stokje over te dragen. Het is tijd voor nieuwe uitdagingen.’

Nieuwe fase Nictiz

Voor Nictiz is een nieuwe fase aangebroken nu het Servicecentrum Zorgcommunicatie in de loop van dit jaar zelfstandig wordt. Dat biedt kansen voor zowel Nictiz als het Servicecentrum. Voor Nictiz betekent dit dat de neutrale positie bij de organisatie van standaardisatie van ICT in de zorg nog duidelijker zichtbaar zal zijn. Het te verzelfstandigen Servicecentrum Zorgcommunicatie beheert, onderhoudt en ontwikkelt de ICT-infrastructuur voor uitwisseling van medische informatie in de zorg.

(Zorgvisie / ICTzorg – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: Nictiz )

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.