Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GGZ Drenthe verhuurt eigen appartementen

GGZ Drenthe gaat een aantal appartementen in Beilen via woningcorporatie Woonservice verhuren aan cliënten. GGZ Drenthe is hiermee de eerste ggz-instelling in Nederland die goedkeuring heeft gekregen om eigendomsappartementen te gaan verhuren aan cliënten. Het College Sanering Zorginstellingen heeft deze goedkeuring verleend.
GGZ Drenthe verhuurt eigen appartementen

GGZ Drenthe kiest voor verhuur na goed overleg met de Cliëntenraad, zo schrijft de instelling op haar site. Een zorginstelling kan alleen onroerende zaken verhuren als daar van tevoren goedkeuring voor is verleend door het College Sanering Zorginstellingen.

Zelf huren
Op 24 juni tekenden GGZ Drenthe en Woonservice een samenwerkingsovereenkomst. Op dit moment verblijven acht cliënten in een appartementencomplex aan de rand van het ggz-terrein in Beilen. De appartementen worden vanaf juni verhuurd door Woonservice, maar blijven eigendom van GGZ Drenthe. De cliënten huren dan zelf een woning en ontvangen daar de zorg en behandeling die ze nodig hebben.

Plaatsen in de ggz
In het Bestuurlijk Akkoord GGZ 2013 – 2014 is afgesproken dat het aantal opnameplaatsen in de ggz tot 2020 met een derde wordt afgebouwd ten opzichte van 2008. Voor GGZ Drenthe betekent dit dat er de komende jaren in totaal 150 opnameplaatsen worden vervangen door psychische hulp thuis. De ontwikkelingen hebben gevolgen voor de cliënten en medewerkers. Voor cliënten betekent dit dat zij meer verantwoordelijkheden hebben, en daarbij ook meer regie krijgen over hun eigen leven. Zoals het huren van je eigen huis of appartement. Voor een aantal medewerkers betekent dit dat zij de komende jaren niet meer in een kliniek werkzaam zullen zijn, maar op pad zullen gaan om cliënten thuis, in de wijk of in de polikliniek hulp te bieden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.