Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties19

GGZ Friesland betaalt tonnen voor interim-bestuurder

De vergoeding voor interim-bestuursvoorzitter Ruud Ramaker heeft GGZ Friesland veel geld gekost. Uit de jaarrekening blijkt dat Ramakers voor vier maanden 189.656 euro heeft gevangen.

In vakblad Psy zegt de voorzitter van de raad van toezicht het bedrag voor Ramaker inderdaad te hoog te vinden. Zij zegt dat de organisatie geen andere keus had vanwege de desastreuze financiële situatie en de bestuurscrisis. “We moesten in een week iemand vinden. We hebben door twee bureaus een offerte laten maken, en het bureau dat we gekozen hebben was nog de meest redelijke qua prijs.”

Ontslagvergoeding

Uit de jaarrekening van GGZ Friesland komen nog meer hoge bestuurskosten naar voren. Zo blijkt de voormalige bestuursvoorzitter Max Becherer die eind augustus terugtrad, de instelling vorig jaar 372.275 euro heeft gekost. Aan bruto-salaris ontving hij 177.406 euro en daarbovenop 186.000 euro ontslagvergoeding. Volgens toezichthouder Jager was dat alleszins redelijk. “Contractueel had Becherer recht op zes maanden opzegtermijn. Ook zijn ontslagvergoeding is conform de toen geldende NVZD/NVTZ-regeling. Ook met de nieuwe beloningscode voor bestuurders in de zorg is deze ontslagvergoeding te verdedigen. Daarin staat namelijk dat de ontslagvergoeding van een bestuurder maximaal één jaarsalaris mag bedragen.

Salariscode

De betaling voor de interim-bestuurder Ramakers is volgens de nieuwe salariscode wel te hoog. “Niet voor niets is er een discussie over de salariëring van bestuurders in de zorg gaande”, stelt jager in Psy. “Je moet dat gezamenlijk regelen, zoals nu ook gebeurd is. Maar toen was dat blijkbaar de prijs die voor interims gebruikelijk was.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

NVZD: ook interim-bestuurder valt onder salariscode

GGZ Friesland kampt met extra tegenvaller

Vakbond vindt NVZD-code onacceptabel

Bestuursvoorzitter GGZ Friesland ontslagen

19 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Hoe lang blijft onze Minister aan de kantlijn staan en kijkt alleen maar. De Tweede Kamer hoor ik ook niet roepen ! Zij keuren de ” Zakkenvullerij ” al jaren goed. Zo nu en dan roept iemand iets , maar vervolgens gaat het “gewoon ” door.Voor de Kiezer/en mij ONBEGRIJPELIJK!!!

  3. Het lijkt het bedrijfsleven wel: de “oude jongens” regelen het goed voor elkaar. Door niet in te grijpen brengt de overheid de democratie in gevaar, want (bijna) niemand van de stemmers begrijpt dit. Hierdoor lokt “onze” overheid ondemocratisch (stem)gedrag uit!

  4. En het blijft maar doorgaan!!!
    Onze belasting centen.
    Als er iets moet zijn voor chronisch zieken dan moet je heel wat doen om je recht te ontvangen. En zij kunnen het zichzelf maar toe stoppen.
    Er moet terugvordering vereist worden. Och, of ik dat hier schrijf!!! Er is nog heel wat mis in dit land.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.