Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GGZ Friesland deelt ervaringen slimmer roosteren

Annelies Vermeulen
GGZ Friesland heeft miljoenen bespaard door het project Slimmer Roosteren. De ervaringen hiermee heeft GGZ Friesland gebundeld in het boekje 'Betere zorg door slimmer roosteren'.
GGZ Friesland deelt ervaringen slimmer roosteren

Aanleiding voor GGZ Friesland om slimmer te roosteren was dat de organisatie het idee had dat ORTEC Harmony niet ten volle benut werd. “We lieten winst liggen”, meent Rob van Voorst van GGZ Friesland. “Waar eerst 170 mensen bezig waren met de dienstroosters, is er nu een Servicebureau Roosterplanning bestaande uit een aantal servicegerichte planners die geschoold zijn in alle gebruikersmogelijkheden van het pakket. Op deze manier kunnen we ORTEC Harmony optimaal gebruiken.”

Boekje

GGZ Friesland schrijft in ‘Betere zorg door slimmer roosteren’: “Dit planningsprogramma stelt ons in staat om te werken volgens de regelgeving in de Arbeidstijdenwet en CAO. Harmony biedt alle ondersteuning die nodig is voor een efficiënte en effectieve planning van onze dienstroosters en het optimaal afstemmen van de inzet van personeel op de vraag van patiënten. Overzichtelijke planborden geven direct inzicht in over- en onderbezetting en zorgen ervoor dat er snel ingespeeld kan worden op plotselinge gebeurtenissen, bijvoorbeeld als gevolg van ziekte of onvoorziene werkzaamheden.”

Roosteren

GGZ Friesland timmert momenteel druk aan de weg met de modules ORTEC Harmony WebAcces, waarmee medewerkers via internet onder andere verlof en dienstruilingen kunnen aanvragen. Flexmedewerkers kunnen via deze module aangeven wanneer ze wel en niet beschikbaar zijn voor werken. Wanneer op een afdeling diensten uitvallen, door bijvoorbeeld ziekte, kunnen flexpoolplanners deze zelf met de Harmony Flexpool oplossen via geavanceerde roostervoorstellen, zodat de beste kandidaat voor de opengevallen dienst wordt gevonden. De volgende stap voor GGZ Friesland wordt het implementeren van de planautomaat bij het Servicebureau Roosterplanning. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

GGZ Friesland onderzoekt mogelijkheden nieuw EPD

Haga Ziekenhuis gaat roosteren met Ortec

GGZ Friesland zet ansichtkaart in tegen suïcide

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.