Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

GGZ Friesland lanceert medicijnapp

Annelies Vermeulen
Met de applicatie MedAlert voor de iPhone kunnen gebruikers zelf herinneringen instellen voor de momenten waarop zij medicatie moeten innemen. De app is gemaakt door GGZ Friesland. De instelling is daarmee de eerste instelling voor geestelijke gezondheidszorg die een eigen app lanceert.
GGZ Friesland lanceert medicijnapp

GGZ Friesland lanceert deze app omdat onderzoek aantoont dat een herinneringssysteem de therapietrouw bevordert. Dit is gunstig voor de behandeling. Als de patiënt zelf zijn medicatie in de gaten kan houden, bevordert dat de zelfstandigheid en therapietrouw wat belangrijk is om de symptomen van bijvoorbeeld een psychische aandoening te verminderen. MedAlert is niet alleen voor mensen die bij GGZ Friesland in behandeling zijn. Iedereen die medicatie gebruikt en een iPhone bezit, kan de app gratis downloaden en gebruiken.

Binnenkort zal ook de Andriod-variant worden gelanceerd.

Dataverkeer

Wanneer iemand een herinnering instelt, kan hij aangeven welk medicijn en welke dosis hij moet innemen, wanneer en hoe vaak. Zodra de gebruiker medicijnen moet innemen, geeft de iPhone een melding. Omdat er geen dataverkeer nodig is, zijn geen kosten verbonden aan het ontvangen van de herinnering. De app is eveneens gratis te downloaden.

MedAlert biedt bovendien een aantal handige extra’s. Wanneer de gebruiker een alert krijgt, kan hij aangeven of het medicijn direct is ingenomen. Zo kan diegene achteraf altijd nagaan of hij de medicatie genomen heeft. De gebruiker kan ook zijn medicijnvoorraad bijhouden, zodat hij weet wanneer hij nieuwe medicijnen moet halen. En daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om een notitie te schrijven. Hierin kan de gebruiker bijvoorbeeld aangegeven hoe hij zich voelt op het moment van inname, zodat dit op een later moment met de arts kan worden besproken. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Mediazuil in separeerruimte bij GGZ Friesland

GGZ Friesland deelt ervaringen slimmer roosteren

GGZ Friesland onderzoekt mogelijkheden nieuw EPD

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.