Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ggz-instelling HSK digitaliseert vragenlijsten voor cliënten

Mark van Dorresteijn
De ggz-instelling HSK gaat standaard digitale vragenlijsten inzetten om bijvoorbeeld de ernst van het klachtenniveau of de mate van depressie te meten. Naast gemak voor de cliënt, levert het de organisatie een kostenbesparing op.
Ggz-instelling HSK digitaliseert vragenlijsten voor cliënten

Zowel bij de behandeling van relatief milde klachten (eerstelijnstrajecten) als bij complexere aandoeningen (tweedelijnstrajecten), gaan alle cliënten van HSK digitale vragenlijsten invullen. Op verschillende momenten in een behandeling vult een cliënt een of meerdere vragenlijsten in. Deze vragenlijsten helpen een therapeut bij het vaststellen van de diagnose en bij het meten van de voortgang van het herstel.

Voordelen

Het op digitale wijze afnemen van vragenlijsten heeft volgens de organisatie diverse voordelen. Voor de cliënt betekent dit dat voortaan vanuit een vertrouwde omgeving en op een door de cliënt gekozen tijdstip de vragenlijsten kunnen worden ingevuld. Voor de therapeut levert deze digitalisering een efficiënter en minder foutgevoelig werkproces op, doordat de testresultaten ook worden gedigitaliseerd.

Online portal

De vragenlijsten worden in een beveiligde online portal ingevuld, zodat de privacy van de cliënten gewaarborgd blijft. Frank Hengeveld, Commercieel Manager van HSK Groep: ‘Met de lancering van digitaal testen, zetten wij met HSK een belangrijke vervolgstap op het gebied van digitale zorg als onderdeel van de verdere ontwikkeling van e-mentalhealth binnen HSK.’ De organisatie blijft zich de aankomende jaren richten op ambulante zorg en blended e-health, waarbij e-health een aanvulling is op de bestaande face-to-face therapie. (ICTzorg | Foto: ANP – Roos Koole)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.