Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GGZ Oost Brabant vermindert aantal separaties

De ggz-aanbieder GGZ Oost Brabant heeft het aantal seperaties beperkt na vier projectjaren ‘Drang naar minder dwang’. Wat betreft de duur van de separaties bezet de organisatie de tweede plaats in een voorlopige landelijke benchmark, de uiteindelijke resultaten daarvan zijn later dit jaar bekend.
GGZ Oost Brabant vermindert aantal separaties

GGZ Oost Brabant schrijft in een persbericht: ‘Tijdens de afgelopen vier projectjaren lag de focus op het terugdringen van separaties en fixaties op de klinieken van GGZ Oost Brabant. Met de daling van zeventig procent zijn de projectdoelstellingen ruimschoots gehaald. Medewerkers van 21 klinische afdelingen draaiden mee in het project, waarbij werd ingezet op bewustwording, het inzetten van alternatieven, signaleringsplannen, ervaringsdeskundigheid, betrokkenheid van familie en naasten, aanschaf van materialen, werkconferenties, trainingen, begeleiding op de werkvloer en registratie.’

Subsidie

GGZ Oost Brabant heeft subsidie verworven om door te gaan in de periode 2012-2013. Er is aangesloten bij de doelstellingen van brancheorganisatie GGZ Nederland: geen eenzame opsluiting meer, kennisontwikkeling en consultatie en meten is weten. Dat betekent dat de samenwerking versterkt gaat worden tussen ambulante en klinische teams (preventief, de-escalerend werken), waarbij de aandacht gaat naar het versterken van de zorg bij de patiënt thuis. De inzet daarbij is nog minder opnamen te realiseren. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld © ANP Koen Suyk)

Lees meer:

Minder separaties mogelijk met crisismonitor

NMa wijst fuisie Reinier van Arkel en GGZ Oost Brabant af

Nieuwe directeuren bij GGZ Oost Brabant

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.