Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GGZ WNB vertrouwt op redding door ABN Amro

Mark van Dorresteijn
GGZ WNB vertrouwt erop dat ABN Amro het reddingsplan van de instelling accepteert. Het reorganisatieplan ligt inmiddels bij de bank. De verdere gesprekken erover vinden in de tweede helft van januari plaats. Dat meldt BN de Stem.
GGZ WNB vertrouwt op redding door ABN Amro

De bank lijkt bereid GGZ WNB weer aan te nemen. “De raad van bestuur heeft goede hoop, al is het nog lang geen gelopen race”, stelt woordvoerder Maarten van Eybergen van GGZ WNB tegenover het dagblad.

Voorwaarde van de bank

De bank stelt als voorwaarde dat Vrederust volgend jaar twee à drie miljoen euro winst maakt. Het reddingsplan moet daarin voorzien. Daarin is bepaald dat 151 medewerkers hun baan verliezen en er wordt ook bezuinigd op de huisvesting. “De kwaliteit van dat plan – hoe pijnlijk ook – en het feit dat we daarin aan alle voorwaarden van de bank voldoen, geeft ons het vertrouwen dat we eruit komen”, aldus Van Eybergen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

151 werknemers GGZ WNB verliezen baan

GGZ WNB vangt ZonMW-subsidie voor spoedzorg

Streng toezicht op Brabantse zorginstelling GGZ WNB

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.