Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gijsbert van Herk bestuursvoorzitter Stichting Humanitas

De Raad van toezicht van Stichting Humanitas heeft besloten de heer Gijsbert van Herk per 1 januari 2016 te benoemen tot voorzitter van de raad van bestuur. Hij volgt Gijs Kempen op die per 1 januari 2016 afscheid neemt. Van Herk gaat samen met bestuurslid Rob van Damme Humanitas leiden.
Gijsbert van Herk bestuursvoorzitter Stichting Humanitas

Gijsbert van Herk heeft aanzienlijke management- en bestuurservaring opgedaan bij diverse organisaties in het gehele land. Tot zijn aantreden als voorzitter van de Raad van Bestuur was hij algemeen directeur en gemeentesecretaris a.i. bij de gemeente Breda. Parallel daaraan was hij o.a. verantwoordelijk voor de directie stadsontwikkeling. Daarvoor was hij o.a. langdurend senior adviseur bij BMC Advies. Van Herk heeft een achtergrond als sociaal agoog en heeft zich verder gespecialiseerd in organisatieverandering.

Toezicht

Erry Stoové, voorzitter van de Raad van Toezicht: ‘Humanitas heeft te maken met grote veranderingen die o.a. zijn ingegeven door veranderde externe omstandigheden. In Gijsbert van Herk hebben wij een daadkrachtig bestuurder aangetrokken die ook aan de inhoudelijke ontwikkeling en positionering van Humanitas een goede bijdrage zal kunnen leveren. De sollicitatiecommissie was unaniem.

Vernieuwingen

Gijsbert van Herk: ‘Bij Humanitas wacht mij een boeiende opdracht. De zorg en het sociale domein hebben van oudsher mijn bijzondere aandacht en ik zie er naar uit aan de noodzakelijke complexe vernieuwingen leiding te kunnen geven. Samen met de medewerkers en de regio Rijnmond.’

Eigen manier

Humanitas helpt mensen hun leven zo zelfstandig mogelijk, op hun eigen manier vorm te geven. Daarbij vinden wij levensvreugde, geluk, het allerbelangrijkste. Bij alles wat wij doen ligt de nadruk op de leuke dingen in het leven. Humanitas biedt in de regio Rotterdam een uitgebreid aanbod producten en diensten op het gebied van zorg, welzijn, wonen en dienstverlening. Van Hoek van Holland tot Capelle en van Voorne Putten tot hartje centrum. Jaarlijks worden zo’n 10.000 cliënten geholpen. Bij Stichting Humanitas werken ruim 3000 medewerkers en 2000 vrijwilligers. Humanitas behoort tot de grootste zorginstellingen in het Rijnmondgebied.

Personalia

Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.