Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Goedkopere pillen besparen veel geld

Redacteur KinderopvangTotaal
Verzekeraars hebben de afgelopen 5 jaar 750 tot 900 miljoen euro bespaard door zo veel mogelijk goedkope medicijnen te verstrekken. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).
Goedkopere pillen besparen veel geld
Foto: ANP Lex van Lieshout

Jaarlijks geeft Nederland ongeveer 4,8 miljard euro uit aan apotheekzorg. Ondanks het stijgende apotheekbezoek zijn de uitgaven aan de apotheek al jaren stabiel, mede door de voorkeur voor goedkope medicijnen. Ook het verstrijken van patenten op geneesmiddelen, waardoor ze goedkoper aangeboden kunnen worden, speelt een rol. Uit onderzoek van de NZa blijkt dat verzekeraars afgelopen vijf jaar 750 tot 900 miljoen euro hebben bespaard door goedkopere medicijnen te verstrekken.

Tevreden

Uit het onderzoek van de NZa blijkt verder dat het aantal apotheekvestigingen de laatste jaren vrij stabiel is en dat Nederlanders over het algemeen tevreden zijn over de zorg die ze in de apotheek krijgen.

1 REACTIE

  1. 250.000 tot 300.000 ouderen, zieken en gehandicapten zijn helaas in een verzorgings of verpleegtehuis.
    Mijn ervaring: als daar goed gekeken wordt of de patienten de medicijnen die ze gebruiken (soms tot 24 per dag) nodig hebben en in die zwaarte en aantallen, besparen we een bedrag dat nog hoger is dan dat door goedkope (en wellicht slechtere) medicijnen wordt bereikt; maar ja dat is even gemakkelijker en goed voor de zorgverzekeraar; het opheffen, beperken en verminderde dosis kost wat inspanning, maar is veel beter voor de patient (en bespaart dus meer).
    Droom maar lekker door.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.