Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Google maakt stap naar zorgmarkt

Mark van Dorresteijn
Google heeft deze week een nieuw organisatieonderdeel aangekondigd: Calico. Het bedrijf gaat zich richten op gezondheid en welzijn, en in het bijzonder op ouderdomskwalen. Dat laat Google weten in een persbericht.
Google maakt stap naar zorgmarkt

Het bedrijf komt onder leiding van Arthur Levinson, voormalig CEO van het biotechbedrijf Genentech en bestuursvoorzitter van Apple. ‘Een groot deel van mijn leven heb ik gewijd aan wetenschap en technologie met als doel de menselijke gezondheid te verbeteren. Ik ben vreselijk benieuwd wat we met Calico kunnen bereiken.’ Wat Calico precies gaat doen, laat Google echter nog niet weten.

Verbeteren van levens

Larry Page, CEO van Google: ‘Ziekten en ouder worden beïnvloeden onze families. Door op lange termijn na te denken over gezondheid kunnen we miljoenen levens verbeteren. Het is onmogelijk om iemand beter te verzinnen dan Levinson om dit bedrijf te leiden.’

Calico

Over de betekenis van de naam van het bedrijf heeft Google zich niet uitgelaten. Ingewijden bij TIME magazine vermoeden dat het een afkorting is van ‘California Life Co’. Maar Calico is ook een type kat. Katten ‘hebben negen levens’ en dat idee sluit aan bij de doelen van Calico.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.