Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Google presenteert upgrade van Google Health

Mario Gibbels
Google heeft in september een upgrade van Google Health gepresenteerd, het elektronisch patiëntendossier waar de patiënt zijn medische zaken kan opslaan en bijhouden.
Google presenteert upgrade van Google Health

Google Health is ongeveer twee jaar geleden op de markt gebracht en was, volgens Google, aan verbetering toe. Zo zouden de gebruikers meer mogelijkheden willen hebben om hun gezondheid en ‘wellness’ te registreren. Reden voor de online zoekgigant om nieuwe features en een nieuwe interface te ontwikkelen die ook ruimte biedt om hun leefstijl te registreren.

Dashboard

Wat opvalt is het nieuwe, meer gebruiksvriendelijke ‘dashboard’ dat in één oogopslag zowel informatie over gezondheid als over ‘wellness’ toont. Het is nu mogelijk om doelen in te stellen met betrekking tot fitheid en gezondheid.

Monitoren

Om deze doelen voor de gebruikers realiseerbaar en toetsbaar te maken is Google in zee gegaan met partners als CardioTrainer en Fitbit. Met CardioTrainer kunnen zij sportactiviteiten en gewichtsverlies uploaden, terwijl Fitbit aan de hand van een apparaatje registreert hoeveel voetstappen de gebruikers per dag zetten, hoeveel calorieën ze verbrand hebben en, bijvoorbeeld, of ze goed hebben geslapen. (bron: Google.com/health)

(ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.