Griepverpleegkundige reist met patiënt mee naar verpleeghuis

Om deze winter overbezetting in ziekenhuizen door griep te voorkomen, hebben sommige ziekenhuizen en vvt-instellingen de handen ineen geslagen. Het St. Antonius Ziekenhuis, ZorgSpectrum en de verpleeghuizen van AxionContinu en Careyn hebben speciale griep- of ketenverpleegkundigen geworven die op meerdere locaties werken.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Ziekenhuizen en vvt-instellingen proberen samen ouderen met griep op de juiste plek te verzorgen en te voorkomen dat alle ziekenhuisbedden bezet raken. Tijdens de griepepidemie, afgelopen februari, moesten ziekenhuizen op grote schaal planbare operaties afzeggen omdat klinieken overvol lagen met grieppatiënten, vooral kwetsbare ouderen. Minister Bruins vond dat ziekenhuizen zich beter moeten voorbereiden. Hij zocht de oplossing in een soepele uitstroom van ziekenhuispatiënten richting vervolgzorg of wijkverpleging. ‘Ik vind het belangrijk dat zorgpartijen voor de komende situaties beter voorbereid zijn en met name dat zij gezamenlijk tijdig afspraken maken over het nemen van maatregelen in hun regio op het moment

0
517

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.