Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Grip op je Dip online’ wint Univé Paludanusprijs

Mario Gibbels
‘Grip op je Dip online’ heeft de Univé Paludanusprijs 2009 gewonnen. De website biedt een anonieme internetcursus voor jongeren met depressieve klachten.

De site geeft informatie over somberheid, dips en depressies, en bevat ook een online variant van de reguliere cursus Grip op je Dip. “De online-variant laat dezelfde klachtenafname zien als de reguliere cursus, maar het aantal deelnemers op internet is veel groter”, zo staat in het persbericht. “Jongeren kunnen de website immers anoniem en vanaf hun eigen pc benaderen.” Juryvoorzitter Pia Dijkstra van de Paludanusprijs over Grip op je Dip online: “Dit project bereikt een groep jongeren die normaal niet te bereiken is. De e-mailsessies en adviezen via internet komen op een belangrijk moment in hun leven. In deze ingewikkelde samenleving is het belangrijk er vroeg bij te zijn bij deze klachten. Ook het maatschappelijk nut is dus groot.”

10.000 euro

De cursus is ontwikkeld door het centrum voor jeugd-GGZ De Jutters uit Den Haag in samenwerking met Indigo, Dimence en Trimbos. De Univé Paludanusprijs bestaat uit een film over het project, een onderscheiding en een geldbedrag van 10.000 euro. De andere twee genomineerde projecten waren het Theehuisproject van verpleeghuis Altingerhof in Beilen en de Fast Track Polikliniek van Erasmus MC in Rotterdam. Ook zij kregen een documentaire over hun project en een onderscheiding. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.