Groene Hart in actie tegen voedselverspilling

Het Groene Hart Ziekenhuis en drie andere bedrijven hebben aan een pilot deelgenomen om voedselverspilling te reduceren. Het project is opgezet door Unilever Food Solutions (UFS), meldt vakblad Food Hospitality.
Groene Hart in actie tegen voedselverspilling
Foto: Wim van Ophem

Het ziekenhuis sorteerde enkele dagen het afval in vier categorieën: afval afkomstig uit de voorraad (beschadigd, overtijd of bedorven), afval afkomstig van bereiding (warm en koud), afval afkomstig van de bediening (zoals voedsel dat achterblijft in de buffetten, koelvitrines, koelmeubilair en warmhoudtoestellen) en tafelafval dat op het bord terugkomt. Daarna analyseerden ze hun afvalproductie.

Analyse

Na de analyse voerde het ziekenhuis enkele wijzigingen door. Het menu wordt minder specifiek gemaakt, patiënten worden aangemoedigd om te kiezen voor gerechten waar er nog veel van zijn en de productielijst wordt eerder doorgegeven.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.