Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Groene Hart Ziekenhuis sluit 2011 af met positief resultaat

Mark van Dorresteijn
Het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) in Gouda heeft 2011 afgesloten met een positief resultaat van 10 miljoen euro in de plus. Oorzaak van het resultaat is voornamelijk toe te wijzen aan de toegewezen claim voor kapitaallasten van 15,2 miljoen in verband met de nieuwbouw.
Groene Hart Ziekenhuis sluit 2011 af met positief resultaat

Het resultaat is door de eenmalige toegewezen claim gestegen van 2,6 miljoen in 2010, naar 10 miljoen in 2011. Minder positief is volgens de raad van bestuur dat het resultaat uit de normale bedrijfsvoering slechts 3,3 miljoen bedraagt.

Tegenvallend resultaat

Het jaarverslag toont dat het GHZ de zorg die niet door de verzekeraars werd vergoed uit eigen middelen heeft betaald. Daarnaast heeft een aantal in 2011 gestarte bezuinigingsprojecten een tegenvallend resultaat opgeleverd. Het ziekenhuis verwacht dat landelijke overschrijdingen in 2012 opnieuw zullen doorwerken in de taakstellingen per ziekenhuis. Voor het bestuur is dit reden om ziekenhuisbrede kortingen reeds in de begroting van een label te voorzien dan wel tijdig maatregelen te nemen om risico’s te vermijden. ‘De hoofdreden dat het begrote resultaat uiteindelijk vrijwel behaald is, ligt in de financieringsbaten. Deze baten zullen met de voltooiing van de hervorming van de bekostigingssystematiek in 2014 vrijwel volledig verdwijnen. Wij zijn ons hiervan bewust’, aldus de raad van bestuur.

Nieuwbouw

Komend jaar wil het GHZ zich richten op de bouw van het nieuwe hoofdgebouw. ‘Er zijn harde afspraken gemaakt met het Waarborgfonds en de solvabiliteit van het GHZ ontwikkelt zich langs de lijnen van het oorspronkelijke Meerjaren Financieel Plan dat ten grondslag heeft gelegen aan de financieringsaanvraag voor de bouw.’

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: GHZ )

Lees meer:

Jaardocument Groene Hart Ziekenhuis 2011

1 REACTIE

  1. Het is onvoorstelbaar hoeveel handige jongens in de zorg het telkens lukt om onzinnige cursussen te bedenken, waardoor ze goud verdienen zonder dat die vooral leuke bijeenkomsten enig hout snijden; ZIE HIERNAAST. Minister Schipper en Staatssecr Veldhuijzen staan dat allemaal toe. Subsidieren dat wellicht ook nog naast de cursusgelden die de zorg ook moet betalen SCHANDE. SCHANDE. Zie hiernaast: “De praktijk van de zelfsturende teams”. Ik kom niet meer bij van het lachen. Of deze: “Wie vertelt het de patient” (gelet op hoe het in de zorg gaat zal dat wel de krantenrondbrenger zijn). En dan deze “specialist en ziekenhuis: HET KAN SAMEN”. Laat ik nou denken dat zulks al 200 jaar zo was OF HAD MOETEN ZIJN. Het is om te gieren. Nog effen en Schipper en Veldhuijzen promoten de cursussen “Bakken zonder pan” en “Naaien zonder garen”. Bij Philips had men ook een probleem. Een aantal dr’n, drs’n, mr’n e.d. trok zich een aantal maanden terug in de woestijn. De groep kwam tenslotte terug met de oplossing. ZE HADDEN TE WEINIG ZAND. Slaap maar door.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.