Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

GroenLinks: nieuwe specialisten in loondienst

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
GroenLinks wil dat specialisten die hun opleiding hebben voltooid voortaan in loondienst treden.
GroenLinks: nieuwe specialisten in loondienst

Dat staat in het concept verkiezingsprogramma dat maandag is gepresenteerd. De partij wil meer geld uittrekken voor de zorg. “De gezondheidszorg kost veel geld, maar dat is het dubbel en dwars waard. Op zorg mag niet worden bezuinigd,” aldus het verkiezingsprogramma. De partij wil de langdurige zorg zoveel mogelijk overhevelen naar de basisverzekering. De verzekeraars zouden een grotere rol moeten krijgen in de uitvoering van de publieke zorg. Maar dat kan alleen als ze zonder winstoogmerk opereren en verplicht samenwerken met gemeenten om zorgvoorzieningen in de wijk te realiseren. De partij vindt dat zorgverleners zonder winstoogmerk moeten werken. (Zorgvisie – Eric Bassant)

1 REACTIE

  1. Haha, wat een illusie. Verzekeraars die zonder winstoogmerk opereren. En nieuwe specialisten in dienstverband. Nou dat betekent dus op termijn een afname van de productie, langere wachtlijsten en zeker geen besparing, aangezien er voor hetzelfde werk meer specialisten nodig zijn die allemaal opgeleid moeten worden. Een ander punt is hoe de uittredende maten hun goodwill terugbetaald krijgen. Dat kun je niet van het ene op het andere moment afschaffen. Daar wordt ook al jaren over gedacht, tot op heden zonder resultaat.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.