Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

‘Groningse ambtenaren voor thuiszorg in nood’

Eindredacteur
“Alleen in uiterste nood.” Wethouder zorg Jannie Visscher heeft overwogen om gemeenteambtenaren in te zetten als Thuiszorg Groningen failliet zou gaan. “We hebben met de gedachte gespeeld”, meldt de wethouder op de website van de gemeente.
‘Groningse ambtenaren voor thuiszorg in nood’

Als Thuiszorg Groningen failliet was verklaard, had de wethouder eigen mensen ingezet als thuiszorgmedewerker. Dit was volgens de wethouder een “tussenoplossing” geweest voor een week of twee. “Gelukkig is het met bloed, zweet en tranen gelukt tot een doorstart van Thuiszorg Groningen te komen.” Naast de bloed, zweet en tranen was in maart een door de overheid gefinancierde doorstart nodig en een tweede steunbedrag van 15 miljoen euro eind november. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Interim Van der Velde weg bij Thuiszorg Groningen

‘Kopers Thuiszorg Groningen buitenspel gezet’

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Bloed Zweet en Tranen, ja inderdaad het is een echte soap, een mee-deiner, rondom TZG. Jannie Visscher is blij met de doorstart, dit terwijl de 15 mijoen nog lang niet zeker is. Kijk maar eens welke vragen van Miltenburg heeft gesteld en mocht “Europa” de steun aan TZG concurrentievervalsing vinden (en dat is het) dan moet TZG het bedrag direct terugbetalen en gaan ze alsnog failliet. Goede zet Jannie, het bedrijf dat sinds maart dit jaar 30 miljoen negatief vermogen heeft opgebouwd te gunnen voor HHV, wel een beetje vreemd gezien de eisen die in de aanbesteding gesteld worden aan rentabiliteit en solvabiliteit van een onderneming. Kleinere partijen zijn op die gronden WEL afgewezen, maar voorlopig durft niemand de stekker bij TZG eruit te trekken.
    Jannie Visscher : trek je schortje maar aan en wring de dweil alvast maar uit, jou twee weken “soppen en boenen” komen eraan, en ik gun het je van harte.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.