Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Grote schadevergoeding na fouten Waterlandorthopeed

Mark van Dorresteijn
Een verwarmingsmonteur uit Edam heeft een fikse schadevergoeding gekregen na medische missers door orthopedisch chirurg Cees de Bruin. De chirurg werkte in het Waterland Ziekenhuis te Purmerend.
Grote schadevergoeding na fouten Waterlandorthopeed

De monteur kreeg drie jaarsalarissen voor gederfde inkomensschade en daarnaast een bedrag aan smartengeld en voor aanpassingen in en om zijn huis.

Scheurtje in bovenbeen

De man had een scheurtje in zijn bovenbeen en heeft inmiddels een kunstknie als gevolg van behandelfouten van de orthopedisch chirurg. Zijn been kan nu alleen nog in een hoek van dertig graden staan. Letselschadebehandelaar Adrie van Kampen van FNV Bondgenoten: ‘Hij raakte volledig arbeidsongeschikt en kan niet eens meer normaal op de wc zitten omdat hij zijn knie bijna niet meer kan buigen. Hij is blij dat hij nu een zware, pijnlijke tijd van ruim zes jaar en juridisch getouwtrek kan afsluiten.’ Hoeveel de man precies gekregen heeft, wil hij niet naar buiten brengen, maar volgens een woordvoerster van FNV Bondgenoten gaat het om ‘een bedrag met 5 cijfers’.

Overige gedupeerden

Het Waterlandziekenhuis ontsloeg de omstreden orthopeed in 2010. Een onderzoekscommissie stelde vast dat de arts ernstige fouten had gemaakt en een risico vormde voor de patiënten. De man uit Edam is niet de enige gedupeerde van de orthopeed. Volgens Van Kampen lopen nog tien letselschadezaken. Van Kampen: ‘Helaas is hij niet het enige slachtoffer van de orthopeed. Wij hebben ook nog zaken lopen voor mensen die rugklachten hadden en een zogenaamde “Dynesys constructie” in de rug kregen. “Ik zet je rug vast, je gaat fluitend het ziekenhuis uit”, zei de orthopeed. Met als gevolg allerlei hersteloperaties en nog meer ellende. Onze medisch adviseur stelt dat deze operaties niet uitgevoerd hadden mogen worden. De klachtencommissie van het Waterland ziekenhuis heeft dit standpunt bevestigd en toch wijst Centramed alles af. Hiermee word je dus dubbel slachtoffer. Dat zou toch niet moeten, als mensen al ernstige gezondheidsschade oplopen door medische missers.’

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP )

Lees ook:

Boete voor no-show bij Waterlandziekenhuis

Waterlandziekenhuis bleef te lang in crisisfase hangen

Politie roept patiënten van Waterlandchirurg op zich te melden

3 REACTIES

  1. Het is een aaneenschakeling van traagheden, slechte en late beslissingen en fouten van bestuurder Jansen van het Waterlandziekenhuis. 154 claims van mensen die in gezondheidsproblemen zitten. Hoeveel zouden dat er zijn als Jansen vanaf het eerste signaal krachtig actie had ondernomen. Nu – niet lachen – is de actie gestart door het TV programma Radar. Geen Jansen, geen bestuur, geen collega’s, geen personeel, geen OR, en natuurlijk geen Inspectie voor de Gezondheid (het IGZ), nee RADAR. Ik hoor de reactie van het IGZ al: “Wij wisten het niet”. En het zware woord INSPECTIE dan. Houdt dat niet in dat je ONVERWACHT in ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen je licht opsteekt bij patiënten, personeel en vrijwilligers. Ik ken wel verpleeg- en zorginstellingen waarbij die groep een schrijnend boekje open kan doen. Al stuurt IGZ maar een brief: “U hoeft niet toe te staan dat we plotseling binnen zijn, maar bij deze vragen wij u toestemming om op een tijdstip dat ons schikt bij u een steekproef te mogen doen”. Van de instelling die niet reageert (heel triest maar die zijn er) en van de instelling die weigert of vooraf ingelicht wil worden (nog triester), weet je al heel, heel veel. En naar de instellingen die dat toezeggen, gaat een enorme preventieve werking uit. Zoals bij een vooraf aangekondigd quality award onderzoek. Dan wordt en is alles dagenlang perfect voorbereid, de patiënten kijken met stijgende verbazing en instemming toe en een week na het onderzoek is het weer de doffe ellende. Men schroomt niet om op het moment van de massale feestelijke uitreiking niet eens gezorgd te hebben voor BHV-ers.

  2. Lees alle reacties
  3. Vrijdag a.s.komt er een ZWARTBOEK bij de 2e kamer met zeer veel MISSTANDEN, niet dus foutjes, van en bij en door overheidsinstanties, dus ook de igz, de nma en de nza, zelfs het o.m. en de landsadvocaat zijn niet meer te vertrouwen.
    Nederlanders let op uw overheidssaeck!!De overheid, net als managers, herkent zich nergens in.

  4. Natuurlijk zijn er in dit geval ook weer signalen gegaan naar de Inspectie voor de gezondheidszorg (IGZ). Maar die wordt WAARSCHIJNLIJK alleen actief als je met je been onder je arm binnenkomt om te klagen. Altijd een standaard brief uit de kast – als je die al krijgt – die de zaak nog jaren aanhoudt. Dus gaat het kwaad gewoon door. “Leve de IGZ”. Minister Schipper en Staatssecr Veldhuizen leggen dezelfde slappe houding aan de dag. Nu met verkiezingen in zicht komt weer VAN ALLE PARTIJEN veelvuldig het rijtje dat inmiddels kinderen van vijf jaar op kunnen dreunen: goed onderwijs, adequate, goede en snelle zorg, sterke en doelgerichte defensie, gerichte overheidsbezuinigingen, veel wit in ziekenhuizen en veel blauw op straat en nog veel meer EN DAT ALLEMAAL OP EEN VOORAL DUURZAME WIJZE.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.