Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gynaecologen SLAZ starten met 3D-operaties

Mark van Dorresteijn
Het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis (SLAZ) start vandaag met de eerste van een reeks gynaecologische ingrepen door middel van 3D-laparoscopie.
Gynaecologen SLAZ starten met 3D-operaties

De gynaecologen van het Amsterdamse ziekenhuis zijn hiermee de eersten in Nederland die met deze nieuwe techniek structureel ingrepen gaan doen. Deze innovatieve techniek is een belangrijke stap in de verdere verbetering van patiëntveiligheid.

Diepte inschatten

3D-laparoscopie maakt het mogelijk om diepte in te schatten, waardoor de arts een beter beeld heeft van de anatomie van de patiënt. Opereren op de vierkante millimeter is daardoor veel veiliger. Gynaecoloog Andreas Thurkow:  ‘Het is mogelijk om heel nauwkeurig de afstand tussen het weefsel en de  instrumenten in te schatten. Hierdoor kunnen we veel nauwkeuriger te werk gaan.’

Meekijken

Vandaag vindt ook het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis het European Hysterectomy Course plaats. Gynaecologen uit verschillende landen komen naar het Amsterdamse ziekenhuis om te kijken hoe de specialisten een baarmoeder verwijderen met behulp van 3D laparoscopie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.