Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Haga Ziekenhuis wapent zich tegen legionella

Het Haga Ziekenhuis in Den Haag heeft voor de bestrijding van Legionella in het drinkwater gekozen voor de zuiveringsinstallatie van Holland Water uit Driebergen. Het systeem is er inmiddels operationeel.
Haga Ziekenhuis wapent zich tegen legionella

Met de keuze voor het systeem van Holland Water wil het Haga Ziekenhuis onderstrepen dat het belang van de patiënten op de allereerste plaats staat en dat het dus ook geen enkel risico met het drinkwater wil nemen. ‘We hadden ons Legionellabeheer al jaren op orde en waren zelfs de eerste in Nederland die een aantal jaren geleden een zogenaamde Legionellaveilige verklaring van Kiwa kregen’, zegt  Hans Heesen, Manager Techniek bij het Haga. ‘Maar we zochten toch een mogelijkheid om de gebruikers van ons drinkwater nóg veiliger water te kunnen aanbieden. Na een zorgvuldige vergelijking van de verschillende installaties en aanbieders kwamen we tot de conclusie dat het Bifipro-systeem voor ons de grootste zekerheid kon bieden.’

Energiebesparing

Bovendien, aldus Heesen, is het systeem het meest geschikt voor toepassing in ziekenhuizen en voldoet het -anders dan veel andere systemen- aan alle wettelijke eisen. Hij voegt daar nog aan toe dat het ziekenhuis dankzij het systeem op termijn veel energie en water zal besparen. ‘En als Haga willen wij ook op het gebied van energiebesparing waar mogelijk voorop lopen.’

Bifipro

Waterleidinginstallaties, waarin het water nogal eens langere tijd stilstaat en warmer wordt,  herbergen vaak grote hoeveelheden biofilm. Bacteriën, zoals Legionella, nestelen zich in die biofilm  om zich vervolgens razendsnel te vermenigvuldigen en te verspreiden door de hele installatie. Door het toepassen van de Bifipro, die in ionvorm kleine hoeveelheden koper en zilver aan het water toevoegt, wordt de biofilm bestreden en de groei van bacteriën sterk geremd.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.