Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hallo Dokter wint Telecom Inspirience Award

Bert Bukman
Het online platform Hallo Dokter is de winnaar van de Telecom Inspirience Award in de categorie beste video. Het platform biedt onder meer de mogelijkheid van een videoconsult met de huisarts.
eHealth Monitor
Foto: AdobeStock

Volgens het oordeel van de jury is Hallo Dokter ‘een complexe en innovatieve oplossing, toegepast in de hedendaagse problematiek’.

Hallo Dokter is een initiatief van voormalig fysiotherapeut Guido Maas. Met het platform wil hij een online verbinding tot stand brengen tussen de huisarts en de patiënt, als deze laatste niet in de gelegenheid is om langs te komen op het spreekuur.

Beveiligde link

Aanmelden voor een videoconsult op Hallo Dokter is eenvoudig. Je belt met je huisartspraktijk en maakt een afspraak. Vervolgens ontvang je per e-mail een bericht met daarin een beveiligde link naar de virtuele wachtkamer van de huisarts. Klik je daarop, dan meld je je aan voor het consult.

Zodra de arts zo ver is, krijg je elkaar in een beveiligde omgeving te zien en te spreken. Volgens Guido Maas wordt de informatie van de arts op deze manier veel beter overgedragen dan bij een telefonisch consult. Dit mede omdat je kunt reageren op non-verbale communicatie.

Medisch dossier

Hallo Dokter is ingericht volgens de belangrijkste veiligheidsstandaarden voor zorg-ict, zoals NEN 7510. Ook beschikt het platform over een persoonlijke gezondheidsomgeving (pgo).

Deelname aan Hallo Dokter kost patiënten 25 euro per jaar. Onder de 18 is de toegang gratis. De huisarts van deelnemende patiënten krijgt per patiënt 4,50 euro per jaar.

In Zorgvisie magazine nr. 12, dat eind november verschijnt, staat een interview met Guido Maas.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.