Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hans van Leeuwen bestuurder en decaan Erasmus MC

Het college van bestuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam heeft professor Hans van Leeuwen met ingang van 1 september 2017 benoemd tot decaan van de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen. Bovendien is hij toegetreden tot de raad van bestuur van het Erasmus MC.
Hans_van_Leeuwen400.jpg
Foto: Erasmus MC

De raad van toezicht van het Erasmus MC heeft conform de afspraken tussen het Erasmus MC en de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) Van Leeuwen met ingang van dezelfde datum benoemd als lid raad van bestuur van het Erasmus MC en als decaan van de Faculteit Geneeskunde. Stafconvent, ondernemingsraad en de cliëntenraad hebben positief geadviseerd over deze benoeming.

CV
Hans van Leeuwen heeft biologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, waarna hij is gepromoveerd aan de Universiteit van Leiden. Hij werkt sinds 1988 in het Erasmus MC als staflid en onderzoeker bij de afdeling Inwendige Geneeskunde. Gedurende deze tijd heeft hij onder meer leiding gegeven aan een onderzoeksprogramma op het gebied van Calcium en Botstofwisseling, en was hij hoofd van de laboratoria Inwendige Geneeskunde. Sinds 2015 is Hans van Leeuwen werkzaam geweest als prodecaan Onderzoek en directeur van de pijler Onderwijs en Onderzoek. Daarnaast is hij bestuurslid van de American Society for Bone and Mineral Research.

Prachtige kans
Hans van Leeuwen: ‘Ik zie deze stap als een prachtige kans om mijn ervaring in te zetten voor het Erasmus MC. Dat zijn ervaringen met het opbouwen van een internationaal-georiënteerde onderzoekslijn, het geven en organiseren van onderwijs en het starten van een spin-off bedrijf in combinatie met mijn ervaring uit bestuurlijke functies. Ik zie het als een grote uitdaging om het onderwijs en onderzoek te versterken in lijn met te verwachten veranderingen in kliniek, diagnostiek en patiëntenzorg in de nabije en verdere toekomst. Hierbij zijn focus, innovatie en synergie sleutelwoorden en zal er speciale aandacht zijn voor de ontwikkeling van talenten die de toekomst vorm moeten geven.’

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.