Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

HartingBank maakt zich sterk voor betaalbare zorg

Marktleider pakt haar verantwoordelijkheid in de vorm van een collectieve inkoop van verpleegbedden

De zorg wordt steeds duurder. Nieuwe initiatieven die de kosten terugdringen zijn van harte welkom. Medux voelt als marktleider in de hulpmiddelensector haar verantwoordelijkheid en start via dochteronderneming HartingBank met een Collectieve Inkoop Verpleegbedden. Deelnemers aan de collectieve inkoop kunnen zich tussen 26 februari en 15 maart 2024 melden.

Vergrijzing is een van de redenen dat er in 2040 een verdubbelde vraag naar zorg gaat zijn. Ondertussen groeien de financiering en arbeidsmarkt niet evenredig hard mee. Met steeds hogere kosten en stijgende krapte op de arbeidsmarkt moet een ongekende zorgvraag het hoofd geboden worden. Medux merkt in de dagelijkse praktijk dat betaalbaarheid een heet hangijzer is. “We zien dat veel zorgorganisaties financiële problemen ervaren”, zegt Josette Luijten, directeur Medux Nederland. Kostenbesparende initiatieven in de zorg zijn hard nodig, in het bijzonder initiatieven die de zorg niet uitkleden, maar verrijken.

Collectieve inkoop

Om die reden organiseert HartingBank een Collectieve Inkoop Verpleegbedden. Deelnemers kunnen zich aanmelden tussen 26 februari en 15 maart 2024. Luijten: “Door ons grote bereik, marktleiderschap en slagkracht, zijn wij de aangewezen partij in de markt om te zorgen dat zorgorganisaties de beste prijs krijgen voor hun verpleegbedden.” Het uitgangspunt is simpel: hoe meer organisaties zich de komende weken inschrijven voor de inkoop, hoe beter de onderhandelingspositie is naar de drie geselecteerde beddenfabrikanten. Deze collectieve inkoop leidt tot het efficiënter inrichten van productie, planningen en processen, met verdere kostenvoordelen tot gevolg.

Levering in heel 2024

Wanneer op 15 maart 2024 alle aanvragen zijn verzameld, gaat HartingBank in onderhandeling met de fabrikanten. Uiterlijk 5 april krijgen deelnemers aan de collectieve verpleegbeddeninkoop een vrijblijvende offerte, om vervolgens het aanbod te accepteren of af te wijzen. De leveringen vinden in overleg plaats, waarbij levering in heel 2024 mogelijk is. Josette Luijten heeft hoge verwachtingen ten aanzien van de collectieve inkoop van verpleegbedden. “We hopen dat we zorgorganisaties op deze manier kunnen helpen om de budgetten rond te krijgen.” Meer informatie is te vinden op https://www.hartingbank.nl/collectief-inkopen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.