Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Hartpatiënten niet naar Atrium MC tijdens WK

Mark van Dorresteijn
Niet één hartpatiënt is zaterdag naar het Atrium Medisch Centrum in Heerlen gekomen om daar naar de wedstrijd Nederland-Japan te kijken. Dat liet een woordvoerder van Atrium zaterdagavond weten.
Hartpatiënten niet naar Atrium MC tijdens WK

Vrijdag had het Atrium een open uitnodiging verstuurd aan hartpatiënten om in het ziekenhuis de wedstrijd te komen volgen. Met als reden dat zij voorzien waren van snelle hulp als de spanning tot hartproblemen zou leiden.

Lage opkomst

Vier cardiologen en een verpleegkundige wachtten in het kleurrijk versierde bedrijfsrestaurant met een hapje en een drankje op hartpatiënten die de voetbalwedstrijd daar op een groot scherm konden bekijken. Behalve een groot aantal vertegenwoordigers van de media kwam er niemand opdagen.

Twee hartpatiënten

Uiteindelijk werden twee hartpatiënten die in het Atrium MC opgenomen waren, bereid gevonden om in de kantine naar de voetbal te komen kijken. Het medisch centrum beraadt zich of het experiment een vervolg krijgt.

‘Overleg met arts’

De Nederlandse Hartstichting laat weten dat hartpatiënten vooral moeten genieten van de wedstrijd. “Als hartpatiënten ongerust zijn, kunnen ze met de behandelend arts overleggen of een extra voorzorgsmaatregel nodig is.” De stichting heeft ook nog enkele tips om hartproblemen te voorkomen: wees matig met alcohol, eet gezond en strek voor en na de wedstrijd regelmatig de benen, eventueel ook voor het nemen van een penalty. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

‘Laat hartpatiënten in ziekenhuis WK kijken’

Oranje gips populair tijdens WK voetbal

Patiënten in Martini Ziekenhuis kijken WK in ‘skybox’

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.