Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Helder wil maximumnorm zzp’ers en gedragscode bemiddelingsbureaus

Minister Helder (Langdurige Zorg en Sport) overweegt een maximumnorm in te stellen voor het aantal zzp’ers. Ze denkt aan een maximumpercentage van 10 of 20 procent in een zorgorganisatie. Helder: “We zijn met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan het kijken hoe we het aantal zzp’ers in de zorg kunnen terugdringen.”
Conny Helder 0178 Foto Paul Tolenaar
Foto: Paul Tolenaar voor Zorgvisie
Premium

“Ik maak me zorgen over

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Ik vind deze plannen discriminatoire als je het alleen invoert voor de zorg, dus tenminste voor alle sectoren en bedrijven die geheel of voornamelijk betaald worden met publiekelijk geld. En als je dan toch bezig bent voer dan ook gelijk de WNT norm in voor ZZP’ers en ander personeel wat je inhuurt in deze sectoren en bedrijven.

  2. Lees alle reacties
  3. Idd door alleen de zzp-ers het moeilijk te maken komen we er niet in de corgi. We hebben ze ook hard nodig. Kijk vooral naar de mogelijkheden om het loondienst verband aantrekkelijker te maken, anders raken we alleen maar mensen kwijt en wordt druk enkel hoger. Echt te kortzichtig deze plannen.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.