Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

‘Helft darmkankerpatiënten krijgt dure medicijn niet’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, ouderenzorg en ggz.
De helft van de darmkankerpatiënten krijgt niet het dure geneesmiddel Avastin, omdat ziekenhuizen daar geen geld voor hebben. ‘De postcodegeneeskunde is helemaal terug’, zegt Kees Punt, hoogleraar Interne geneeskunde in het AMC.
Prof. Kees Punt
Prof. Kees Punt

Volgens de landelijke richtlijn voor darmkanker

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    6 REACTIES

    1. Interessant interview zojuist op Radio 1. Jammer dat (ook) Kees Punt voorbij gaat aan het feit dat veel ‘medicijnen’ helemaal niet werken – ok, hij zei dat medicijnen bij een DEEL van de patiënten niet werken. Maar neem nou de statines: waanzin dat die nog zo massaal worden voorgeschreven. Lees <a title=’Dr Browstein / Goodman’s reactie’ href=’http://blog.drbrownstein.com/14000-for-new-cholesterol-lowering-drugs-we-must-be-out-of-our-minds/’ target=’_blank’>Dr Browstein / Goodman’s reactie</a> op het stuk in de NYT.
      Graag wijs ik Kees Punt ook op dit artikel, waarin de <a title=’Cannabis doodt kankercellen’ href=’http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/11820620/US-government-says-cannabis-kills-cancer-cells.html’ target=’_blank’>Amerikaanse overheid erkent</a> dat cannabis kankercellen doodt. Weg met het verbod op ‘wiet’, zet deze uiterst goedkope medicijn in. Wacht niet tot Big Pharma er in de komende jaren mee komt (uiteraard tegen betaling van enorme bedragen).

    2. Lees alle reacties
    3. Zorgverzekeraars behoren ook zorg in te kopen voor verzekerden met autisme. De zgn WWA-Workhomes. Dit gebeurt onvoldoende, willens en wetens wachtlijsten van 20 jaar zijn geen uitzondering!!!Met medeweten van VWS,
      twee handen op een buik is mijn ervaring.
      De verzekerden met autisme vallen  dan in de WMO.!!!! Omdat zij eerst drie jaar in de ZVW moeten vallen om in de WLZ te mogen komen gaan zij als thuis en daklozen naar de WMO.
      Hoe kan dit in Nederland toch gebeuren ???

    4. Wanneer ik gebruik maak van de zorgbemiddeling van een verzekeraar kan die mij dan vertellen in welk ziekenhuis er wel of geen beperkingen zijn m.b.t. het verstrekken van dure medicijnen? Ik vermoed, dat ik die informatie daar niet kan krijgen, anders zou dat betekenen dat de verzekeraar deze handelwijze accepteert of in ieder geval tolereert. Hoe verhoudt zich dit dan tot haar zorgplicht?

    5. opnieuw een pervers resultaat van een beleid dat probeert de zorg betaalbaar te houden voor de belastingbetalers, die die zorg (nog) niet nodig hebben. een beleid dat kennelijk niet bereid is hen met de harde werkelijkheid te confronteren, dat als ze ooit wel zorg nodig hebben, die zorg er gewoon niet (meer) is.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.