Helft verpleeghuizen heeft nog geen kwaliteitsplan ingediend

Iets minder dan de helft van de zorgaanbieders van verpleeghuizen heeft nog geen kwaliteitsplan ingediend bij het zorgkantoor om aanspraak te maken op de extra financiële middelen om personeel te werven. Minister Hugo de Jonge van VWS heeft 600 miljoen euro extra beschikbaar gesteld, maar door het personeelstekort is het voor bestuurders moeilijk om daar invulling aan te geven. 

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

In het kwaliteitsplan moet staan hoe er gewerkt wordt aan het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. Het extra geld voor verpleeghuizen moet voor 85 procent naar extra personeel gaan. De resterende 15 procent mag naar andere zaken, zoals technologie en e-health. De plannen mochten vanaf 1 september worden ingediend. Volgens Zorgverzekeraars Nederland druppelen de plannen nog binnen en ActiZ-bestuurslid Ismay Kremers denkt dat de meeste zorgaanbieders hun plannen deze week inleveren. Zorgaanbieders die voor 1 november hun plannen al hadden ingeleverd, krijgen in ieder geval dit jaar nog uitsluitsel van het zorgkantoor over het bedrag dat ze krijgen. Nu die deadline voorbij is,

0
2254

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.