Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hoefsmit: IJsselmeerziekenhuizen is rendabel te maken

"Als Emmeloord sluit, zou Lelystad na een aantal aanpassingen een redelijke winst kunnen maken, van 1,5 à 2 miljoen euro per jaar." Dat stelt interim-bestuurder Norbert Hoefsmit in dagblad NRC Handelsblad. De investeerder in de IJsselmeerziekenhuizen moet dan wel een flinke zak met geld meebrengen.

Investeerders in de IJsselmeerziekenhuizen moeten volgens Hoefsmit een zak geld met 40 à 45 miljoen euro meebrengen. In het NRC rekent hij voor: “Het verlies van de IJsselmeerziekenhuizen komt na verwachting dit jaar op 10 miljoen euro uit, het eigen vermogen verbeteren zal rond de 15 miljoen euro kosten en er zal 15 à 20 miljoen moeten worden geïnvesteerd. Daarbij komen nog reorganisatiekosten met afvloeiingsregelingen voor naar schatting 150 medewerkers.”

Rapport Leon Lodewick

De IJsselmeerziekenhuizen heeft de investering dringend nodig. Onderzoeker Leon Lodewick presenteerde deze week het rapport over de IJsselmeerziekenhuizen waarin hij adviseert om in Lelystad een basisziekenhuis te behouden en Emmeloord te sluiten. Tijdens de presentatie van het rapport stelde hij dat er uiterlijk volgende week een investeerder voor het ziekenhuis moet komen, anders volgt uitstel van betaling, waarna bijna zeker een bankroet volgt. (Zorgvisie – Hanneke Bruggeman)

Lees ook:

IJsselmeerziekenhuizen kan doorstarten

IJsselmeerziekenhuizen krijgt nog één week

IJsselmeerziekenhuizen zijn zo goed als failliet

Het bericht in het NRC Handelsblad

meer over IJsselmeerziekenhuizen >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.