Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Holland Venture en Menzis stoppen acht miljoen in innovatie

Holland Venture zal samen met zorgverzekeraar Menzis en enkele andere investeerders via het Holland Venture Zorg Innovatie Fonds (HVZI) acht miljoen euro investeren in jonge innovatieve Nederlandse ondernemingen die actief zijn binnen de zorgsector en een aanzienlijke groeipotentie kennen.
Holland Venture en Menzis stoppen acht miljoen in innovatie

Holland Venture ziet de Nederlandse zorg- en welzijnsmarkt als een interessante markt, welke enorm in beweging is. Menzis deelt de visie van Holland Venture en staat voor het waarborgen van kwalitatief goede zorg dat ook in de toekomst voor iedereen betaalbaar is.

Jan Zijlstra en Jaap Maljers

Het ondernemende team van Holland Venture beschikt over een groot netwerk, uitgebreide private equity ervaring en ruime zorg gerelateerde kennis en expertise. De betrokkenheid van oud-cardioloog en zorgbestuurder Jan Zijlstra en zorgondernemer Jaap Maljers versterken de zorginhoudelijke kennis en het netwerk binnen de zorg. Zij proberen met het fonds een portefeuille op te bouwen van ongeveer tien innovatieve zorgondernemingen en zullen deze ondernemingen actief ondersteunen bij hun ontwikkeling. Het fonds streeft met haar investeringen niet alleen naar financieel rendement, maar ook naar zorgrendement waardoor de zorg beter én goedkoper wordt.

Ondersteuning

Het fonds ontvangt ondersteuning vanuit de Technopartner Seed Faciliteit, een stimuleringsregeling van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI). (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Holland Venture koopt zorguitzendbureau SEHV

Holland Venture investeer in private ggz

2 REACTIES

  1. Nee hoor, wordt gewoon uit de premie betaald. Er zijn verzekeraars die gewoon een paar centen op de premie zetten (nauwelijks gevoeld door de verzekerde) om daarmee dit soort investeringen te doen. 8 miljoen is (eenmalig) is voor Menzis-verzekerden (2 miljoen verzekerden waarvan naar schatting 1.6 miljoen PE) ongeveer 6 euro op jaarbasis ofwel 50 ct per maand. Maar omdat dit een eenmalig bedrag is mag je zo eigenlijk niet rekenen…

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.