Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hoogervorst: ‘Hiërarchie ziekenhuizen onduidelijk’

MAARSSEN - Veel problemen in ziekenhuizen zijn terug te voeren op de onduidelijke hiërarchie binnen ziekenhuizen. Dat stelde minister Hoogervorst vorige week tijdens het congres Goed bestuur en ondernemerschap in de zorg in Den Haag.
Hoogervorst: 'Hiërarchie ziekenhuizen onduidelijk'

Aanleiding voor de uitspraak van Hoogervorst zijn de vele conflicten tussen specialisten in onder meer het Diaconessenhuis in Meppel, het Mesos Medisch Centrum in Utrecht en het UMC St Radboud in Nijmegen. Hoogervorst verwacht dat de komende tijd nog meer verhalen over ruziënde specialisten naar buiten zullen komen.

Ruziënde specialisten

Hij weet echter zeker dat over vijf jaar dit soort situaties zich niet meer zullen voordoen. “Ziekenhuizen kunnen zich in de toekomst niet meer veroorloven dat de kwaliteit van de zorg onderuit gaat door ruziënde specialisten. Als dit soort situaties zich nog een aantal keren voordoen, dan zullen de ziekenhuizen tot het besef komen dat het niet goed is geregeld en dit probleem gaan aanpakken.”

(Redactie ZorgVisie – Philip van de Poel)

Voor een videoverslag van de toespraak, klik hier

Voor een verslag van het congres, klik hier

Aankondiging congres

Het einde van de GMSB?

Op dinsdag 27 juni organiseert ZorgVisie, in samenwerking met de NVZ vereniging van ziekenhuizen en de Orde van Medisch Specialisten het congres “Het einde van het GMSB? “ Voor meer informatie: www.elseviergezondheidszorg.nl

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.