Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Huisarts gebruikt iPad voor visites

Annelies Vermeulen
Huisarts Lou Braaksma gebruikt de iPad tijdens het rijden van visites. Aanvankelijk waren er een paar kinderziektes, maar nu is Braaksma tevreden over zijn draagbare tablet-pc.
Huisarts gebruikt iPad voor visites

Braaksma heeft het eerst geprobeerd met een iPhone, maar dat was voor hem niet werkbaar. Daarna heeft hij wat geëxperimenteerd met verschillende programma’s en werkwijzes. Uiteindelijk is hij tevreden. “De iPad zou zijn nut vooral moeten bewijzen als vervanging van de papieren visite-uitdraai”, schrijft de huisarts. “Daarom loop ik alles door wat ik tijdens een visite wil weten. De vorige consulten, medicatie, episodelijst, labschermen en correspondentie geven in het algemeen geen problemen. Bij uitgebreide brieven blijkt het soms moeilijk om de gehele tekst in beeld te krijgen. Toch is het niet zo moeilijk om een visiteverslag in te voeren en ook het koppelen van ICPC en episode gaat gemakkelijk. Afspraken voor herhaalvisites worden ter plekke in de agenda gezet.” (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Friese huisartsen maken ECG zelf

Specialist adviseert huisarts via iPhone en iPad

huisarts

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.